Ajoarriero – Zoute vis met aardappel

Ingrediënten
 • 300 gr. bacalao (24 uur geweekt en ontzout)
 • 2 bloemige aardappelen
 • 6 dl olijfolie
 • 3 piquillo paprika’s
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eieren
 • handje bladpeterselie (fijngesneden)
Bereiden
 1. Trek de bacalao in dunne reepjes.
 2. Schaaf de aardappelen op een mandoline of snijd ze met een heel scherp mes in 2 mm dikke plakjes en snijd die in vierkantjes van 2 x 2 cm. Doe dan vis en de aardappel in een een grote wok met een antiaanbaklaag en overgiet ze met olijfolie.
 3. Verwarm de vis en aardappel 5-10 minuten tot er belletjes ontstaan. Draai het vuur laag en konfijt ze in 25-30 minuien gaar . Druk als de aardappelen gaar beginnen te worden de aardappelen en vis met de achterkant van een houten lepel in kleine stukjes.
 4. Stort de vis en aardappelen in fijne zeef boven kom en zet zo 20 minuten opzij.
 5. Pureer de paprika’s en knoflook 30 seconden in een blender.
 6. Breek de eieren in de blender en meng alles met de pulseerknop nog 30 seconden door elkaar.
 7. Doe het vis-aardappelmengsel weer in de wok, giet het paprika-mengsel erover en voeg de peterselie en een snufje zout toe; schep alles kort om.
 8. Bak alles op laag vuur en roer en plet de massa met twee houten lepels. Druk de massa om de aardappelen fijner to maken, zodat het geheel heel glad wordt. Blijf het mengsel 10-15 minuten bakken tot het dik en romig is. Breng het op smaak met zout.
 9. Laat het geheel afkoelen en zet het 2 dagen in de koelkast voor u hem kunt opdienen.
 10. De Ajoarriero wordt op kamertemperatuur opgediend.
 11.  Serveer het gerecht op een schotel met dunne sneetjes geroosterd zuurdesembrood en laat uw gasten de toast zelf met de Ajoarriero beleggen.
Translate »
error: Op de inhoud van deze site staat copyright! Je mag de recepten uiteraard wel printen (zie button aan linkerzijde pagina).
Stuur deze pagina naar een vriend of bekende.