Tapa de Pescado Frito – Tapa van gefrituurde vis

Tapa de Pescado Frito - Tapa van gefrituurde visIngrediënten
 • 2 gereinigde inktvissen
 • 400 gr. filet van kabeljauw
 • 250 gr. verse ansjovis
 • 1½ kopje bloem
 • zeezout
 • 1 kopje olijfolie
 • 1 citroen
 • handvol vers gehakte peterselie
 • Alioli de Limón
Bereiden
 1. Spoel de 2 gereinigde inktvisjes onder koud stromend water, dep ze droog met keukenpapier, snijd elke buis in dunne ringen, voeg toe in een doorzichtige plastic zak, voeg ½ kopje bloem toe en kruid royaal met zeezout. Schut de zak goed door elkaar totdat alle inktvisringen goed bedekt zijn.
 2. Dep de kabeljauwfilet met keukenrol, snijd ze in vierkantjes van 2 x 2 cm, voeg toe aan een grote kom, voeg ½ kopje bloem toe, kruid royaal met zeezout en meng voorzichtig tot elk stuk van de kabeljauw goed is bedekt.
 3. Neem de verse ansjovis, samen met 1 grote kom die voor de helft gevuld is met koud water en nog een lege kom, snijd de ansjovisbuik helemaal door (begin van achter het hoofd helemaal tot aan de staart), gebruik je vingers of een mesje om de ingewanden te verwijderen, spoel in de kom met het koude water en vervolgens in de andere kom, zodra je al je ansjovis hebt schoongemaakt, spoel ze onder koud stromend water, laat het water weglopen, dep ze voorzichtig met keukenpapier, voeg 1  kop bloem in de kom, kruid royaal met zeezout en meng ze voorzichtig tot ze allemaal bedekt zijn met de bloem.
 4. Verhit een grote koekenpan met een middelhoog vuur en voeg na 3 tot 4 minuten een royale 1 kop olijfolie toe, als de olie warm is, begin de ansjovis te frituren. Frituur ongeveer 90 seconden per kant, breng het dan over in een schaal met keukenpapier en dek af met aluminium folie om ze warm te houden.
 5. Voeg de kabeljauw toe in de pan en bak 4 minuten, meng af en toe om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelijkmatig gaar zijn, breng het dan over in de schaal met de ansjovis en dek ook af met aluminium folie.
 6. Voeg tot slot de inktvisringen toe, frituur opnieuw in porties gedurende ongeveer 90 seconden per kant.
 7. Zodra al je vis klaar is, leg je deze in een serveerschaal, garneer met een paar schijfjes citroen en bestrooi met wat vers gehakte peterselie en serveer direct.
 8. Lekker met alioli.
Translate »
error: Op de inhoud van deze site staat copyright! Je mag de recepten uiteraard wel printen (zie button aan linkerzijde pagina).
Stuur deze pagina naar een vriend of bekende.