Tartar de atún – Tonijn tartaar

Tartar de atún - Tonijn tartaarIngrediënten 150 gr. tonijn – 1 rode ui, zeer fijn gesnipperd – 4 el olijfolie – 2 el kappertjes, fijngehakt – basilicum, gesneden – sap van een ½ citroen – tomaat – peterselie (fijngehakt) – zout – peper – olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de tonijn in dunne plakken, dan in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Doe ze in een bakje. Hak de kappertjes fijn en meng ze samen met de olijfolie, de helft van de ui en basilicum bij de tonijn. Zet het minimaal een uur in de koelkast, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
  2. Maak de tomatensalade. Snij de tomaat in kleine blokjes (verwijder de zaadjes) en meng met het restant van de uitjes en peterselie. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg wat zout en citroensap bij de tonijn. Door het zure van de citroen zal de tonijn wat van kleur veranderen. Het gaart in feite.
  4. Serveer het geheel op een amuse-lepel of doe de tartaar in een vormpje op een bordje voor de presentatie. Serveer de tomatensalade rondom de tonijn-tartaar.
Translate »
error: Op de inhoud van deze site staat copyright! Je mag de recepten uiteraard wel printen (zie button aan linkerzijde pagina).
Stuur deze pagina naar een vriend of bekende.