Navajas a la Plancha – Gegrilde Scheermessen

Navajas a la Plancha - Gegrilde ScheermessenIngrediënten
  • 18 Scheermessen
  • 4 Teentjes knoflook
  • Peterselie naar smaak
  • Extra vierge olijfolie
Bereiden
  1. Maak de scheermessen goed schoon door ze in gedurende een aantal uren in een bak met water en een beetje zout te leggen. Hierdoor wordt het zand dat in de scheermessen zit verwijderd. Haal ze vervolgens uit de bak en spoel ze af met vers water.
  2. Open de scheermessen door met een keukenmesje in de bovenkant van de schelp te steken en langs de bovenzijde te snijden. Klap het scheermesje vervolgens open. Dep ze droog met wat keukenpapier: als ze te nat zijn, gaan ze koken in plaats van grillen en kunnen ze taai worden.
  3. Verhit de grillplaat en voeg een beetje olie die je vervolgens met een stuk keukenpapier verdeeld over de plaat. Als de grillplaat heet is, leg je de scheermessen op de grillplaat en breng je ze op smaak met een beetje zout.
  4. Het is voldoende om de scheermessen gedurende twee minuten op de bakplaat te laten grillen. Terwijl de scheermessen aan het grillen zijn, kunnen de teentjes knoflook en peterselie goed gehakt en gelijkmatig met elkaar gemengd worden.
  5. Voeg na het verwijderen van de scheermessen van de grillplaat een theelepel van het knoflook/peterselie mengsel op iedere scheermes toe en serveer ze heet.
  6. Je krijgt een extra rijke smaak door de olie en het vocht dat op de plaat is vrijgekomen vervolgens over de scheermessen te schenken.
 
Translate »
error: Op de inhoud van deze site staat copyright! Je mag de recepten uiteraard wel printen (zie button aan linkerzijde pagina).